Doelgeleid naar de Dag van de Coach

dag van de coachIn juni was ik bij de Dag van de Coach met als thema Coachzaken. Ik was uitgenodigd door een vriend en ik vind het leuk om dingen te doen die niet direct te maken hebben met wat ik doe, maar wel van waarde kunnen zijn in het totaal. En af en toe eens een dagje uit de dagelijkse beslommeringen geeft me rust en overzicht.

Aan het begin van de dag werd in de zaal door de bekende Ben Tiggelaar, ook om stemming te maken, gevraagd wie je was en met welk doel je er was. Zelf ging ik eigenlijk pas op dat moment nadenken waarom ik er eigenlijk was. Iemand vroeg die dag ook wat ik deed. Ik antwoordde dat ik niet direct coach was, terwijl 90% van wat daar rondliep dat wel was, maar toen ik dat zei, voegde ik daar direct aan toe dat ´eigenlijk iedereen wel coach is.´

Ik schrok hier een beetje van op het moment dat ik het zei, maar eigenlijk is het wel logisch. Ik ben wel degelijk coach.  Van mijn team medewerkers, van mijn kind, van mijn relatie, maar ook van mezelf! Dat laatste gaf misschien wel de grootste klapper, want hoe moeilijk is dat!?

Er waren veel leuke mensen aanwezig, mensen die zichzelf kwetsbaar durfden op te stellen en tegelijkertijd graag deelden met anderen. De energie van de dag kreeg op de terugweg echt gestalte toen mijn vriend en ik merkten dat we allebei door verschillende onderdelen van het programma geraakt waren.

Enkele quotes van de dag die me raakten en die ik graag deel:

  • It´s better to aim to high than succeed to low
  • Op je 42e ben je terminaal serieus geworden
  • Deel je fantasieën maar bewaar de mooiste bij mij
  • Visie is wat achteraf waar blijkt te zijn
  • We kunnen het niet lang verdragen om naar kracht te krijgen
  • Failure is an option

Deze vond ik wel toepasselijk voor nu: Het is niet doelgericht, maar doelgeleid. Leuk uitstapje die Dag van de Coach!

Related posts:

  1. Dick is officieel Dirk maar allebei mag

Gepubliceerd door

dirk

Vader Tess + Sven | Passie | Google | Volendam | Topsport | Adwords | Analytics | internet marketing | Samen | Verbinden | www.gewooneennormaledag.nl | www.dirktuip.nl | SearchUser.nl | New Ways to grow | User | FacilityApps