Michael Kuiper van BOW ondertekent het partnership met H20

Tussen al het grote verdriet door de oorlog en zijn vele slachtoffers in Oekraïne ook een groot stuk verdriet dichtbij. Deze dinsdag kwam het bericht dat Michael Kuiper totaal onverwacht is overleden. Ik zag hem afgelopen week nog bij H20 en na een snelle ‘boks’ en een grapje of hij nog wel in training was, ging hij verder met bezoekers, die hij uitleg gaf over zijn mooie BOW concept. Een markante ‘Purmerender’ is heengegaan op veel te jonge leeftijd.

Ik leerde Michael Kuiper kennen doordat Jack Schilder (ook veel te jong overleden) en Martin de Boer hem bij mij introduceerden. We gingen de online marketing doen voor Desko, de website werd al in Volendam gebouwd door mijn neefje Nico Smit. Een prachtige jarenlange samenwerking was geboren die in de loop der jaren altijd is gebleven. Tot deze week…

Ik leerde Michael al snel kennen zoals hij (volgens mij) is: een pur sang ondernemer die keihard werkte aan en voor zaken waarin hij gelooft. Slim, vindingrijk, veeleisend van zijn omgeving maar wel met respect, bijna op een hele zachte en lieve manier. Maar vooral ook iemand die erg veel van zichzelf eist, soms tot over de grens. Een man die van buiten hard en cool/macho over kwam, maar van binnen ook zijn onzekerheden had, maar bovenal een man met een groot hart. Er was onder het werk ook altijd aandacht voor zijn kinderen en later zijn nieuwe vriendin Annette.

Hoe moeilijk de materie ook was (en dat was soms echt het geval), Michael snapte het vrijwel direct en vroeg door waar anderen stoppen. Een echte ondernemer met hart voor zijn zaak. Hij kon op elk moment van de dag opbellen en verdiepende vragen stellen. Of hij kwam met ideeën die onze ideeën nog veel beter maakte. Een mega veeleisende klant voor ons, maar wel 1 die juist door die veeleisendheid respect afdwong en uiteindelijk ook een beter eindresultaat. Je hoefde Michael niets uit te leggen over zijn markt.

Circulair ondernemen

Michael was zijn tijd ver vooruit. Hij vertelde tijdens één van de vele sessies/evaluaties/brainstormen hoe hij zich ergerde aan mensen die hun oude bureaustoelen buiten bij het afval zette. Stoelen die daar niet voor niets stonden vanuit het oogpunt van de ‘gever’, maar Michael zal één van de eerste van NL zijn geweest die circulariteit een nieuwe betekenis gaf, en die waarde zag in een kapotte stoel. Dit concept verdiepte zich in de loop der jaren en Michael en Desko werd een autoriteit in de circulaire kantoormeubilair markt. Die stoelen die aan de kant van de weg stonden, werden overigens meegenomen door hem en kregen na een opknapbeurt een 2e leven.

Michael was begonnen onderaan de ladder bij Desko/Decorum en heeft zich opgewerkt tot directeur. Alles gezien, met hoge pieken en diepe dalen. Die dalen eisten wel zijn tol, want Michael gaf in crisistijd nog meer van zichzelf, misschien vergat hij ook om voor zichzelf te zorgen. Of misschien vond hij zichzelf gewoon minder belangrijk dan zijn bedrijf en zijn omgeving.

Nieuwe impuls

De laatste jaren kreeg zijn leven een nieuwe impuls en dat was duidelijk te merken. Nieuwe liefde thuis en nieuwe liefde zakelijk, en een Michael die weer bruiste van de energie en werken weer echt leuk vond. Daarbij hielp hij ook daar waar hij kan zijn naasten met het ondernemerschap. Wij zijn ook een nieuwe zakelijke connectie aangegaan met BOW en H20, wat we allebei ook bijzonder vonden. Schurq doet de online marketing voor BOW en Studioweb nog steeds de website. Michael was trouw en loyaal en inmiddels misschien wel meer vriend/partner dan zakenrelatie.

Michael, je was nog niet klaar. Wij waren nog (lang) niet klaar met elkaar. Niet zakelijk en niet persoonlijk. Je bent een topper en ik heb veel respect voor je. Ik zal je blijven herinneren, elke dag als ik de BOW boxen bij ons zie. Het partnership blijft voortleven, al ben je daar fysiek helaas niet meer bij.

En als je Jack ziet aan die andere kant, geef hem dan een knuffel.

Ik wens familie, vrienden en collega’s veel sterkte en alle kracht met het verwerken van deze zware en onverwachte klap.