dirk-dick-tuip (2)

Dick is officieel Dirk maar allebei mag

Haha, hoe vind je die titel? De opleiding die ik op dit moment volg, heet Leiderschap met impact. Ben er al achter dat dat impact wel ergens voor staat. Eén van de vorige dagen stond familie-opstellingen een aantal uur centraal. Ik werd even goed door de mangel gehaald, maar er kwam wel iets opmerkelijk naar voren.

Op mijn geboortekaartje heet ik officieel Dirk Antonius Tuip. Als we dat Antonius voor het gemak even weglaten – ik ben wel katholiek opgevoed, maar geloof daar niet alleen in – dan houden we over Dirk Tuip. Maar ik heet mijn hele leven al Dick. De coach ging daar even op door en toen voelde ik iets geks. De mensen die heel dicht bij me staan noemen we eigenlijk al jaren dirk… En ook verschillende trainers in het handbal noemden mij na behoorlijk wat trainingsuren dirk.

Navraag bij mijn ouders leerde me dat ze me Dirk wilden noemen en dat ook zo op het geboortekaartje hadden gezet. Wat verder ook wel mooi is, is dat ik ben vernoemd naar mijn opa Dirk Kappie. Maar mijn vader heet weer Dick….

Toen ‘dirkje’ daar eenmaal in de wieg lag, vonden ze dat niet passen en gek. Daarom hebben ze dat op dat moment veranderd in Dick. Lang verhaal, kort verhaal. Ik voel me eigenlijk veel meer Dirk dan Dick! Maar allebei mag. Om nou alles even te gaan veranderen… zou een beetje gek zijn. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg is veelgehoord in ons dorp.

De coach zegt dan: doe maar gek, dan doe je gewoon genoeg…

No related posts.

Gepubliceerd door

dirk

Vader Tess + Sven | Passie | Google | Volendam | Topsport | Adwords | Analytics | internet marketing | Samen | Verbinden | www.gewooneennormaledag.nl | www.dirktuip.nl | SearchUser.nl | New Ways to grow | User | FacilityApps