De topsportmentaliteit van saxofoonfanaat Remy Veerman

remy veerman
Remy Veerman met jazz saxofonist Joe Lavano

In de rubriek ´een nieuwe klant WAUW´ wil ik graag voorstellen: Charlies Muziek van eigenaar Remy Veerman. Deze muziekinstrumentenwinkel in Almere anno saxofoon atelier is al jaren van eigenaar en fanaat Remy Veerman, in een vorig leven topsporter. Wij mogen daar de internetmarketing gaan verzorgen, een hele mooie opdracht. Tijdens het eerste gesprek op weg naar een nieuwe webshop kwamen er ongelofelijke dingen aan het licht. In plaats van een ‘normale’ webshop zal de nieuwe site een belevenis worden voor liefhebbers van saxofoon zodat er een saxcommunity ontstaat. Remy is hierin de hoofdrolspeler.

 

Topturner Remy Veerman

Topsporters hebben iets bijzonders. Als klein ventje zag ik ooit bij toeval een demonstratie bij Sporthal Opperdam na een handbaltraining. Daar draaide toen alles om de naam Remy Veerman. Ik ben toen even blijven hangen en zag een klein mannetje hele mooie dingen doen aan een rek. Ik had respect voor de topsport Remy Veerman, al kende ik hem niet en was het leeftijdverschil groot.

Even wat achtergrondinformatie over de topsporter Remy Veerman: toen bij Turnvereniging St. Mauritius eind jaren 80 de wind meer richting topsport ging, stond daar Remy Veerman op. Zij legden bij Mauritius de basis voor hun nationale turncarrière. Het hoogtepunt van de carriere van Remy Veerman was onder andere deelname aan de WK in de USA.

Nieuwe wereld opengegaan

Het is niet zomaar dat het bedrijfsleven tegenwoordig graag topsporters aan zich bindt. Naast een enorme drive en focus op een doel zetten zij door waar anderen allang gestopt zijn. Goed is daarbij niet goed genoeg. Er ontstaat zo een drang om de beste te worden. Ik weet niet wat er in de tussentijd gebeurd is met Remy Veerman, maar na 2 ontmoetingen zie ik de topsporter terug in de saxofoonfanaat. Ik hou van muziek en heb in een ver verleden orgel gespeeld, maar dit was het niet voor mij.

Vanwege het handbal is er jammer genoeg nooit meer een instrument in de plaats gekomen. Ik ben wel eens over gitaar spelen begonnen tegenover mijn vriendin, maar de blik alleen sprak boekdelen. Saxofoon speel je niet zomaar. Het is een way of life, net als topsport. Remy is hier kennelijk ingerold en kan inmiddels buigen op een enorme reputatie als saxofoon reparateur, reviseur, specialist en heeft klanten over de hele wereld die een saxofoon kopen of laten reviseren. Beroemde saxofoonspeler komen speciaal naar Almere om hun kindje (ze maakten me in het gesprek duidelijk dat het zo voelt om de saxofoon aan een ander te geven voor onderhoud) af te staan.

Zoektocht naar het ultieme saxofoon geluid

Remy voelt een saxofoon binnen een mum van tijd zo goed aan dat hij hem beter kan maken qua geluid. En niet een beetje beter, de saxofoon klinkt zoals hij voor zijn klanten nog nooit heeft geklonken. Er komt een nieuwe dimensie in geluid als Remy een saxofoon heeft gereviseerd. Tijdens het gesprek komen er beginners en professionele saxofoonspelers in de winkel en er is aandacht voor iedereen.

In het kader van de nieuwe site en bijbehorende zoekmachinemarketing was dit niet alleen goed voor het uiteindelijke resultaat (ik moet namelijk de totale saxofoonbusiness zo goed mogelijk begrijpen om een goede site op te bouwen), maar ook een fantastische belevenis. Iets wat je niet weet ontdekken is toch een beetje als een kleine kind in een speeltuin…

Related posts:

  1. Bijpraten met Eddy Veerman op de dijk in Volendam

Gepubliceerd door

dirk

Vader Tess + Sven | Passie | Google | Volendam | Topsport | Adwords | Analytics | internet marketing | Samen | Verbinden | www.gewooneennormaledag.nl | www.dirktuip.nl | SearchUser.nl | New Ways to grow | User | FacilityApps