Kampioensfeest één van de mooiste feesten

Gisteren werd KRAS/Volendam voor de 5e keer kampioen, de ster is nu half gevuld! Eén van de leuke dingen van de beste zijn is dat het daarna feest is. Maar dit jaar liep dat even anders dan gepland.

Het was al een drukke week geweest omdat mijn vrouw ook Nederlandse kampioenschappen had. Met turnen dan. Daarom was zij woensdagochtend al vertrokken voor een trainingskamp om optimaal voorbereid te zijn voor de finales op zaterdag en zondag in Deventer. Omdat de huisvader niet meer actief topsporter is, maar slechts een bescheiden betrokken rol heeft bij de handbal, was Tess even hoofdzaak (samen met de oppassers overdag).

Maar dat was nog niet alles. Een dag na zondag zouden we namelijk vertrekken naar Birmingham naar het National Sport Centre waar de Olympische ploeg van Groot Brittannië zich voorbereid op de Olympische Spelen 2012. Daar weer een trainingskamp. Ik mee met Tess, ook voor een paar dagen rust.

Dus na de wedstrijd niet in de kampioensbus, maar in een klein busje vanuit Geleen snel terug naar Volendam. Daar Tess opgehaald bij mijn moeder die van onschatbare waarde is. Tess was echter ziek geworden in de loop van de dag en was blij dat Papa weer thuis was. Ondertussen met Tess op mijn arm de tassen inpakken voor de ‘vakantie’. Eerst de paspoorten, één van de weinige dingen waar ik erg zorgvuldig mee omga. Tess en Sarah zo gevonden, maar waar is die van Dirk Antonius??

7 uur ’s avonds, nog een uur voor het kampioensfeest losbarst: Na een half uur zoeken, met nog steeds Tess op mijn armen en Sarah nog steeds niet thuis (wedstrijd in Deventer liep uit), nog steeds niet gevonden. Vanwege eerdere ‘vermissingen’ heeft mijn vader me geleerd hoe hiermee om te gaan: ga even rustig zitten, haal diep adem en denk na waar je hem voor het laatst gezien hebt. Vanaf dat moment ga je vooruit denken. Na een kwartier in ‘meditatieve’ toestand kom ik op 2 opties met daarbij mijn colbertjasje als laatste redmiddel:

  1. Het colbertjasje ligt op kantoor in Purmerend
  2. Het colbertjasje ligt bij een klant in Volendam thuis

Sarah komt thuis. We hebben allebei nog niets gegeten dus eerst maar even bijtanken. In de tussentijd de Burgemeester getwittert wat ik kan doen als ik hem niet mocht vinden en ook iemand bij het stadskantoor. Ik kan dus in het uiterste geval een nooddocument bij Schiphol aanvragen, maar moet dan wel aangifte doen bij de politie, daarna naar het stadhuis om een nieuwe aan te vragen zodat ik dat bij Schiphol kan laten zien om toestemming te krijgen voor een nooddocument.

Lijkt me niet de beste optie. Toch maar op zoek naar het colbertjasje. Ik rij snel naar de klant en hoor vanuit de auto de kampioensbus die op dat moment over de Dijk rijd. Het huis van de klant is in de vakantiestemming, oftewel: rolgordijnen naar beneden, niemand doet open en ook de telefoon wordt niet opgenomen. Ik sms-en en twitteren en na 10 minuten wachten krijg ik een smsje met 2 telefoonnummers. Deze mensen hebben toegang tot het huis waar mijn colbertjasje vermoedelijk zijn schuilplaats heeft.

Balkonscene

Natuurlijk wordt de telefoon niet opgenomen… Via via hoor ik dat deze mevrouw in het Havengat zit. Na weer een smsje krijgen we haar toch te pakken. Ik rij samen met ome Jaap Braan (familie van de klant die altijd helpt als ik mijn paspoort kwijt ben) naar het Havengat. In de tussentijd zien we de balkonscene bij de Pius X vanuit de auto en horen we de feestelijke muziek. Klinkt gezellig!

Bij het Havengat halen we onze held op en met spanning rijden we opnieuw richting het huis van de klant. Via de poort en de achterdeur voel ik me een Amerikaanse marinier op zoek naar ‘Queronimo’. Na enig zoeken vind ik het colbertjasje…. En jawel: daar is hij! De vrouw wordt uitgebreid bedankt en ook Jaap Braan behoort tot mijn rijtje helden.

Terug naar huis, het is inmiddels 9 uur. Tess nog steeds ziek, vrouw overspannen van 5 dagen trainingskamp en geladen met een behoorlijke portie zwangerschapshormonen. Tassen nog niet ingepakt en morgenvroeg naar Schiphol. Toch iets teveel signalen van onze lieve heer. Ik besluit om me erbij neer te leggen. Dit jaar geen kampioensfeest…

No related posts.

Gepubliceerd door

dirk

Vader Tess + Sven | Passie | Google | Volendam | Topsport | Adwords | Analytics | internet marketing | Samen | Verbinden | www.gewooneennormaledag.nl | www.dirktuip.nl | SearchUser.nl | New Ways to grow | User | FacilityApps

2 gedachtes over “Kampioensfeest één van de mooiste feesten”

  1. Hee dirk!

    Allereerst van harte met jullie tweede op komst!! Als ik je zag kwam het er steeds niet van…. Dan even wat verzachtende woorden: het bier was vies, de dijk niet gezellig en er was helemaal niets aan in de piusX. Allemaal niet waar natuurlijk maar hopelijk voel je je nu wel wat beter!! :-) Veel succes met alle turnwedstrijden!!

    1. Hé Marthijn,

      Vanaf het kampioensfeest ben ik nog niet in de hal teruggeweest. Weekje weg en dan weekje werk inhalen. Maar volgende week weer druk met volgende handbalseizoen. Jij lekker vrij deze dagen? Als je morgen niks te doen hebt, ik ga in ieder geval met Gerrie Eijlers de dijk op…

Reageren niet meer mogelijk.