Wat kan zo’n dom oud liedje als oe i oe ah ah teweegbrengen op een bruiloft. In de serie ‘Liedjes om nog een keer naar te luisteren’ vandaag een kraker voor een lekker feestje. Tevens een foto album en een video toegevoegd van Evert ten Napel, die over Jan Bond verteld.

Mijn maat Jan Bond trouwde de afgelopen maand met – inmiddels – Diane Bond-Koning. Jan hield altijd van de gekste liedjes. In zijn puberteit had hij een aantal krakers ertussen zitten die platgedraaid werden. Tot grote ergernis van zijn vrienden, wij dus. We konden het dan ook niet laten om hier even op terug te komen tijdens onze vriendenwens.

Oe i oe ah ah was in de zomer van 1998 een grote hit. Sindsdien is er weinig meer vernomen van de band zelf, maar als je het plaatje aanzet, herken je het direct. Wij hadden dit als slotstuk van de wens. Voor ons en Jan erg leuk, maar ik wist niet hoe het publiek hierop reageerde. Wel  vonden ze de  wens erg leuk, maar het werd ons pas echt duidelijk dat ze het liedje ook fantastisch vonden toen het liedje nog een keer of 3 op de avond aangevraagd EN gedraaid werd. Zo krijgt een oude hit toch weer een nieuw gevoel en stond hij op Volendam op de bewuste zaterdagavond weer even op nummer 1!

httpv://www.youtube.com/watch?v=TYgOlqinH7A

Bekijk hier een aantal foto’s van onze vriendenploeg tijdens de bruiloft van Jan. Ook hebben we van te voren – voor de wens – een video opgenomen met onder andere Evert ten Napel. Deze video kun je hier bekijken.