Terug van weggeweest. De ode aan.. Dit keer niet aan 1 persoon,maar aan een hele familie. De familie Runderkamp. Ik maak ze al een aantal jaren van dichtbij mee en verwonder me nog steeds over de kracht die in een familiebedrijf kan zitten. Deze familie geeft mij in ieder elke keer weer nieuwe inspiratie, vooral omdat ze durven voorop te lopen.runderkamp-volendam

Hoofd boven het maaiveld

Het is niet altijd gemakkelijk om je hoofd boven het maaiveld (eerder geschreven artikeltje van een aantal jaren terug) uit te steken, maar deze familie gaat het ogenschijnlijk gemakkelijk af. Denk maar niet dat het vanzelf gaat. Als er eerst 3x een NEE komt, dan is er binnen de familie 1 iemand die toch opstaat en laat zien dat het ook een JA kan worden.

herman-runderkampOude naam wordt nieuwe naam

Zaterdag 12 april 2014 was het moment, exact 130 jaar later dat Runderkamp de eerste slagerij opende, dat de diverse merken binnen het familiebedrijf (Buffetkoning, Keurslager, BBQ-Koning, Koningshoek, Kookstudio) over gingen op een nieuwe naam. Niet omdat het slecht gaat met de merken, integendeel. Maar juist omdat de familie inmiddels overtuigd is dat synergie sterker is dan de losse merken ooit kunnen worden. Daar is moed voor nodig. 12 april was een dag waarop alles samenviel tijdens een perfect georganiseerde Open Dag van de familie zelf.

Hopelijk mag ik nog lang dichtbij de Familie Runderkamp ‘meereizen’. O ja, natuurlijk nog de link: www.runderkamp.nl.