damhotel edamDe port proeverij zingt nog na terwijl ik dit schrijf en net uit het Damhotel in Edam kom, maar 1 ding staat vast:
de familie runderkamp is uniek in zijn soort. Voor de 2e keer mochten we dit meemaken: uit eten met de culinairste familie van Volendam. Omdat het zakelijk goed gaat met Cateringbedrijf de Buffetkoning en ik daar ook een onderdeeltje van ben, én omdat we een doelstelling hebben gehaald, was het tijd om de successen te vieren.

Uit eten krijgt een nieuwe dimensie
Voor de Familie Runderkamp (keur) gewoon, voor ons een gezellige belevenis die met niks anders te vergelijken is. De locatie was opnieuw het damhotel in Edam, een
informeel maar toch sterrenwaardig toprestaurant.

Vooraf geen voorgerecht maar een parade van ganzenlever. Dit was voor mij een nieuw woord! Ik had het wel eens gehoord in het engels, maar het woord heeft nu iets magisch. En wat kan je toch allemaal met ganzenleven doen!

We hoorden pas dat het ganzenleven was na 3 gerechten, maar dat mocht de pret niet drukken. Mijn smaakpapillen worden getest op nog niet ontdekte geuren en smaken, heerlijk. Maar dat is niet alles… De sfeer was ook weer heerlijk. De tafel vierkant zodat iedereen binnen praatbereik zit en de mensen gewoon leuk.

sander lunterNa heel veel gangen – ik denk dat het er wel 10 waren – wordt de avond afgesloten met een port proeverij. Ook nog nooit gehad, maar na al dat lekkers gaat dit er ook lekker in! Chef kok Sander Lunter komt nog even bijpraten onder het genot van de nieuwe 100% NL die Eddy Guyt hem overhandigd.

Een tien voor gewoon een heerlijk avondje gezellig uit eten!

Voor meer informatie over de mensen achter de Buffetkoning, klik hier.

No related posts.