Ongelofelijk: Masaru Emoto en het fotografische geheugen van water

kracht van waterWater heeft een geheugen. Japanner Masaru Emoto heeft dat inzichtelijk gemaakt door in uiteenlopende situaties kristallen van water te fotograferen. Naast een luidspreker met hardrock of juist Mozart, voorzien van een etiketje met ‘dankjewel’ of juist ‘duivel’. Klanken, woorden en zelfs gedachten blijken invloed te hebben op water. Juist door het ‘bewijs’ dat vastgelegd is door Masaru Emoto, had op mij behoorlijk wat impact. Bekijk hier de foto’s en lees het verhaal.

Masaru Emoto

Water heeft een geheugen en wordt beïnvloedt door zijn omgeving. Dat betoogt de Japanner Masaru Emoto in zijn boek The Message From Water. In dat boek beschrijft hij talrijke experimenten met water waarbij het water steeds tot vijf graden onder nul bevroor, zodat hij met een microscoop de ijskristallen kon fotograferen om het effect van de experimenten vast te leggen. Kristallen zijn vaste stoffen, waarin de atomen en moleculen via ordelijke rasterstructuren met elkaar zijn verbonden. Emoto ontdekte dat waterkristallen een tendens vertonen om op een ordelijke manier tot een bepaalde structuur te kristalliseren. Het resultaat van die chemische en energetische veranderingen wordt zichtbaar in bevroren water.

Resultaat is verbluffend

Schoon water uit bergbeekjes vormt prachtige zeshoekige kristallen, terwijl vervuild water over het algemeen helemaal geen kristallen vormt. Water uit plaatsen waar diamant werd gewonnen, laat bij kristallisatie diamantstructuren zien. Water uit de bron in Lourdes lijkt op een rozenkrans. Interpretatie van de onderzoekers kan hier geen rol hebben gespeeld. De foto’s werden genomen door specialisten die niet van tevoren wisten waar het water vandaan kwam. Masaru Emoto concludeert dat water als een soort vloeibare bandrecorder werkt, die de omgeving in zich opneemt en reflecteert.

Ook geluid heeft invloed op water

water kristallen emotoDat is niet alles. Water reageert ook op geluid. Water in de buurt van zachte klassieke muziek van Mozart liet een helderder kristal zien dan water dat onder dezelfde omstandigheden in een omgeving met hardrock muziek werd geplaatst. En wat voor muziek geldt, blijkt ook voor taal te gelden. Emoto en zijn team plakten etiketten met getypte woorden en spreuken op flesjes gedestilleerd water en lieten die vierentwintig uur staan. Eerst met Japanse woorden, later ook met Engelse en Duitse.

De onderzoekers – van wie sommigen niet eens wisten wat die Duitse woorden op de etiketten betekenden – stuitte in alle drie de talen op merkwaardige verschillen, die onderling wonderwel overeen kwamen.

Emoto verklaart het als volgt: ‘Je kunt het alleen begrijpen als je denkt in termen van vibratie; als je woorden niet ziet als uitvindingen van mensen, maar als levende fenomenen. Volgens mij verwijzen klanken naar de vibraties in de natuur. Zo zijn woorden ontstaan. Woorden zijn gemaakt naar de trillingen in de natuur.

Steeds weer bleken de testen tot dezelfde resultaten te leiden: water ‘luistert’ naar woorden, emoties, gedachten en ontvangt trillingen van lettertekens. Liefde en haat, dankbaarheid en begrippen als ‘ziel’, ‘engel’ en ‘duivel’ weerspiegelen zich in de vorm van het waterkristal. Hetzelfde woord in verschillende talen geschreven, liet – onder verder gelijke omstandigheden – vrijwel identieke kristalbeelden zien.

Het werk van Masaru Emoto

Masaru Emoto het boek “The Messages of water”heeft uitgebracht. Het boek is volledig gevuld met prachtige foto’s van beelden van kristalvorming in water. Subtiele energie, zoals muziek, woorden en gebed, drukt zich uit door middel van kristalvorming in de materiele structuur van water. Het werk van Masaru Emoto is grensverleggend en toont overtuigend aan dat water een informatiedrager is.

Later kom ik nog terug met een artikel over wat dit voor gevolgen kan hebben en belangrijker: wat we hier actief mee kunnen doen!

No related posts.

Gepubliceerd door

dirk

Vader Tess + Sven | Passie | Google | Volendam | Topsport | Adwords | Analytics | internet marketing | Samen | Verbinden | www.gewooneennormaledag.nl | www.dirktuip.nl | SearchUser.nl | New Ways to grow | User | FacilityApps