Laatste werkdag en eerste vakantiedag went niet

Natuurlijk gebeuren er altijd andere dingen dan je gepland had tijdens je laatste werkdag. Net voordat ik op vakantie ga, wil ik het liefst iedereen nog even contacten. Maar dit kan simpelweg niet. Heb dit jaar wel voor het eerst al een aantal dagen van tevoren mijn afwezigheidsmail aangezet en mijn voicemail veranderd. Niet alleen voor anderen, maar vooral ook voor mezelf om de niet ophoudende stroom aan contacten alvast te verminderen. Werk is nooit af, dus dan toch maar inpakken en wegwezen. Dit jaar gaan we richting … Noord-Spanje, op het laatste moment toch online geboekt: camping Mas Nou had nog 1 chaletje vrij. Met een baby van 10 maanden wordt het toch wel een andere vakantie dan anders.

Eerste vakantiedag : even wennen aan rust

Na anderhalve reisdag, waaronder een Chambre d’Hotes in Macon (zeer populaire overnachtingsplaats bij Nederlanders), aangekomen in ons piepkleine chaletje op Camping Mas Nou in Castello d’Empuries. Een camping met onverwacht veel Nederlanders, maar wel kleinschalig en toch veel faciliteiten.

Als Tess na veel nieuwe indrukken haar campingbedje verwelkomt als wij haar elke ochtend verwelkomen en als een blok in slaapt valt, begint onze vakantie ook echt. Tegen het vallen van de avond onder het genot van een rosétje eindelijk weer eens lezen. In de drukte van alledag maak ik er geen tijd voor, maar na een aantal pogingen om ‘allerlei dingen te doen’, (maar ik heb niks te doen) komt er een gevoel van echte rust. Tijd om het eerste boek te pakken.

De zin van het bestaan

Het kan treffender op deze avond. De zin van het bestaan gaat over hoe een psycholoog het concentratiekamp heeft beleefd, geschreven door Victor Frankl, die vaak vergeleken wordt met Sigmund Freud. Pffff… Als ik dit lees, stop ik het boek bijna weg. Maar omdat er toch verder even niks is, ga ik het gevecht toch aan. Eén adem en 100 bladzijden verder moet ik het toch even delen: wat pakt dit boek mij op en gooit het me neer in een diep meer van relativering!

Ik kijk ook weer even om me heen en zie dat het echte campinggevoel volop op mij heen leeft! Vakantieman!

No related posts.

Gepubliceerd door

dirk

Vader Tess + Sven | Passie | Google | Volendam | Topsport | Adwords | Analytics | internet marketing | Samen | Verbinden | www.gewooneennormaledag.nl | www.dirktuip.nl | SearchUser.nl | New Ways to grow | User | FacilityApps