Geslaagde en vrij gezellige dagen met vriend Gerrie Eijlers

Eén van mijn echte duitse vrienden, Gerrie Eijlers, is inmiddels getrouwd met Marleen Kok. Omdat hij slechts enkele weken per jaar terug in Volendam is, staan er die weken vaak Gerrie en Marleen activiteiten op de planning.Naast de vrijgezellendag dus ook de trouwdag en bruiloftsfeest en daarna nog – alleen met Tess en Sarah – een dagje Texel samen. Een verslag van deze dagen een aantal foto’s.


Ik zie Gerrie Eijlers niet meer zo heel vaak, maar als ik hem zie is het alsof de band weer op ‘play’ gaat, alles vertrouwd en vanouds. Maar natuurlijk zijn er in de tussentijd een hoop dingen veranderd. Gerrie is inmiddels vader van Sophie, ik van Tess. En zo zijn er nog meer dingen die je niet continu kunt delen, maar die er wel zijn en dat maken de bovengenoemde momenten ook bijzonder leuk.

Vrijgezellendag Gerrie Eijlers
Beschaafd als we zijn hebben we dit keer gekozen voor een sportieve Wipe Out in Almere. In 5 onderdelen mogen we laten zien wat we waard zijn, ook ten opzichte van anderen. Een groep Rotterdammers wacht ons in een wedstrijd, alleen zien die Rotterdammers het in één keer niet meer zitten. Acht getrainde – voormalig – topsporters, waaronder ‘the building’ Joey Duin, ‘BA’ Jan Bond van the A-team, lange Frans Nico Admiraal en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er worden wat grappen gemaakt over Volendam, maar bij ons is het allang niet meer grappig. De rust heeft plaatsgemaakt voor pure prestatiedrang. Er moet en zal gewonnen worden van deze mannen!
Ik moet er (achteraf) om lachen als ik zie hoe gedreven en idioot georganiseerd wij zijn in dit spelletje. Het is geen spelletje, het is een wedstrijd om leven en dood. Op het eerste onderdeel heb ik zelf bloed, Gerrie sprint alsof zijn leven eraf hangt en Jan gaat als een zeehond over de hindernissen heen. We winnen alle spellen, behalve 1, die wordt gelijk. Eén spel wordt zelfs met 82-41 gewonnen, hoe zielig is dat?
’s Avonds op de boot van de heer Loege Schilder, één van de weinige botters die Volendam nog rijk is en actief bevist wordt, barbecue-en. Typisch iets voor Ger en hij geniet er dan ook met volle teugen van.

Foto’s van vrijgezellendag Gerrie Eijlers


Trouwfeest Gerrie en Marleen Eijlers Kok in de Dijk in Volendam

De week erna staat de bruiloft op het programma in Café de Dijk in Volendam. Het eetcafé is omgebouwd tot een feestzaal en het internationale gezelschap mag eerst de wensen aanschouwen. De vriendinnen van Marleen doen het uitzonderlijk goed en dat zorgt onder in de keuken voor een donderspeech. Er zal overdreven moeten worden! Voor mijn gevoel wordt de wens heel goed ontvangen. Gerrie zelf had hem erger verwacht, maar ziet zichzelf in 4 verschillende Gerrie Eijlers-en terug.
Het feest is top en gaat veel te snel voorbij. Zo’n feest waar je alles even vergeet en alleen maar geniet. Ger en Marleen, het was top!

Dagje Texel wel te ruim plannen
Net voordat de familie Eijlers weer terug naar Duitsland gaan, genieten ze van vakantie op Texel. Het weer zit mee en we mogen even een dagje op visite komen. De dag kan alleen niet zolang duren, want Sarah heeft nog een turnvergadering en training, dus we moeten op tijd terug. Sophie en Tess kunnen het uitstekend met elkaar vinden en er is ook tijd om verder bij te praten en vooruit te kijken naar het komende jaar. Een nieuw bundesligaseizoen in de beste handbalcompetitie ter wereld, opvoeding, vissen, ondernemen, alles komt aan bod. Heerlijk.

Intensieve en bijzondere momenten met een vriend die ik bijna nooit meer zie.

No related posts.

Gepubliceerd door

dirk

Vader Tess + Sven | Passie | Google | Volendam | Topsport | Adwords | Analytics | internet marketing | Samen | Verbinden | www.gewooneennormaledag.nl | www.dirktuip.nl | SearchUser.nl | New Ways to grow | User | FacilityApps

Een gedachte over “Geslaagde en vrij gezellige dagen met vriend Gerrie Eijlers”

Reageren niet meer mogelijk.