wat doen wij brandschade brand

Brand. Dat gebeurt mij niet…

wat doen wij brandschade brand
Berichten op twitter over de brand bij de Wagenweg

Als ondernemer heb ik gemerkt dat je eigenlijk overal verstand van moet hebben. Ik dacht dat ik de dingen die ik niet zo leuk vond wel over kon laten aan anderen die dat leuk vinden en waar ze goed in zijn. Maar na diverse gebeurtenissen en nieuwe inzichten ben ik definitief overstag: ik wil overal een beetje verstand van hebben… En dan de beste op elk gebied om me heen verzamelen voor advies. De laatste spoedcursus was gisteren.

Ons kantoor staat in brand

Om 5.49 een sms van mijn compagnon:

´Het kantoor staat in brand!!´

Ik had mijn ogen al tijdje open, maar werd nu ook mentaal echt wakker.

Dirk: ´Geen grappie???´

Ik kijk direct op twitter en zoek op ´wagenweg´. Direct stromen de twitterberichten binnen. Van 112, brandweer, politie, etc. Het is dus echt waar.

wat doen wij brandschade brand
Berichten op twitter over de brand bij de Wagenweg

Ik bel mijn compagnon direct:

Hij vertelt dat hij al ter plaatse is en dat het precies om ons kantoor gaat. De brand is in de keuken en het hele kantoor ziet zwart van de rook. Brandweer slaat ramen van de zijdeur en voordeur in en is aan het blussen. Hij mag er niet bij. Er schiet van alles door mijn hoofd: de schoonmaakster (die is op vrijdag vroeg aanwezig, maar hoe vroeg?), de servers, backups, backups, computers, oorzaak??

Eerst maar eens een mail naar al onze mensen sturen. De compagnon belt weer terug en meldt dat het vuur al geblust is. Het was vooral in onze keuken te doen. Er komt echter rook van alle kanten uit het pand. Pas 2 uur na de brand mogen we het pand in, ik ben onderweg naar een afspraak in Amsterdam met een collega. Ondertussen iedereen een update sturend. De brandschade lijkt mee te vallen, dus ik vraag, enigszins onnozel, of iedereen wel naar kantoor wil komen om de schoonmaakster bij te staan.

Rookschade en roetschade computers

Alles is roet en zwart, alle bureaus. Een aantal servers zijn nat en doen het niet meer. De telefooncentrale is ook kapot, dus we zijn niet bereikbaar. De computer hebben ook allemaal een laagje roet. Ondertussen zijn al de eerste verzekeringsexperts in het pand en ook al een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Alle computers zijn al gelabeld en worden ingepakt. Hebben wij hier ook nog iets over te zeggen? Doen ze het nog?

Verzekering en polis bij brandschade

Een spannend moment volgt na een gesprek met de verzekeringsagent, zeker nadat die vertelt dat er ook bedrijven zijn die niet verzekerd zijn voor dit soort ongelukken. De polis komt erbij om te zien waar we überhaupt voor verzekerd zijn. Mijn compagnons hebben de verzekering geregeld, zowel het huurdersbelang, inventaris als bedrijfsschadeverzekering. Gelukkig blijken we goed verzekerd te zijn.

Hartverwarmende hulp met flexplekken en andere kantoorruimte

De schade valt niet mee. De vloer moet eruit, het plafond, de muren moeten opnieuw gedaan worden, de totale inventaris moet schoongemaakt worden, etc, etc. Daarbij zijn een aantal servers dermate aangetast dat ze het niet meer doen. Gedurende de dag krijgen we meerdere spontane telefoontjes van bedrijven/kennissen die nog kantoorruimte beschikbaar hebben, van 4 werkplekken tot 25. De belangrijkste vraag is echter: hoe zorgen we dat we weer zo snel mogelijk operationeel zijn?

Contra Expert inschakelen

Op advies van een kennis besluiten we een contra expert in te schakelen. Deze gaat onze belangen behartigen en verzorgt ook de communicatie richting de verzekering. Een last minder, gelukkig kunnen wij dan focussen op het operationeel worden. Op één dag wijzer worden als ondernemer, maar ik gun deze ‘wijsheid’ geen enkele andere ondernemer!

Hier een filmpje de brand in het kantoorpand van www.user.nl:

http://www.dichtbij.nl/waterland/regio/artikel/2314049/brand-in-kantoorpand-wagenweg-video.aspx

No related posts.

Gepubliceerd door

dirk

Vader Tess + Sven | Passie | Google | Volendam | Topsport | Adwords | Analytics | internet marketing | Samen | Verbinden | www.gewooneennormaledag.nl | www.dirktuip.nl | SearchUser.nl | New Ways to grow | User | FacilityApps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *