Mijn zwager Jeroen Blondeau kan me steeds weer verrassen. Soms tijdens vakantiejeroen blondeaumet een borrel op midden in de nacht toen we verdwaalden in een Frans wijnveld en hij bleek ineens vloeiend frans te kunnen praten. Maar ook in kleine dingen kan hij met een hele creatieve oplossing komen…

In de P.C. Hooftgracht waar hij woont waren 5 babyeendjes geboren geboren. De hele buurt in rep en roer met alle kleine kinderen die daar wonen.
 

De moordenaars van de PC Hooftgracht

De kleintjes zwommen en zwommen, maar konden nergens uitrusten had Jeroen gezien. Ze hadden namelijk een gracht gekozen waar geen doorgang voor de eendjes was. Ze moesten dus de hele dag zwemmen. Mama en papa eend beschermden de kleintjes met hun leven.
Want laat daar nou toevallig ook grote snoeken zwemmen. Jeroen had dit grote gevaar direct door. Met gevaar voor eigen leven heeft hij in een paar uur tijd een vlot gebouwd met daaraan een ingewikkelde touw/staalconstructie. Die moest ervoor zorgen dat de babyeendjes op het ereschavot konden uitrusten. De hele buurt trots, de kinderen blij. Jeroen had de baby eendjes gered. De PC Hooftprijs moet minimaal zijn deel zijn. Of anders een lintje.

Tot in de pruimentijd
Maar de moordenaars sloegen alsnog toe voor de ogen van de kinderen. Snoeken zijn geen lieverdjes, dat is wel gebleken. In een paar happen werden de baby eendjes toch verrast. Dit jaar heeft het dus niet tot het gewenste resultaat geleid. Jeroen heeft intussen al wel onderzocht dat er nog meer beesten zijn die aan het broeden zijn. En anders wordt het volgend jaar beter. Zoals de beroemde PC Hooft tegen zijn naaste vrienden zei aan het einde van de zomer: tot in de pruimentijd (tot de volgende zomer)…

Hopelijk heeft Jeroen Blondeau dan een nieuwe truc bedacht.

1 thought on “Ode aan Jeroen Blondeau in de PC Hooft

Comments are closed.