Sinds de goedheiligman in december langskwam hebben wij 2 cavia’s. Er moet toch wat over gezegd worden, want als deze 2 beesten konden praten, hadden we een Hollywood kaskraker. Vanaf het eerste moment is het pure liefde tussen de kids en de cavia’s.

cavia's-in-huis

Namen geven

Bijzonder is in ieder geval hoe de namen tot stand kwamen. Het waren 2 vrouwtjes, dus Sven en Tess kon niet. Maar omdat Sven’s beste vriendinnetje Fenna heette, bedachten we Svenna en Tessie. Alleen het ene beestje was bruin en de ander wit, dus wie was nou Svenna en wie Tessie? Dat was lastig en nou een paar dagen werd het bruintje en witje, als ze er 1 van de 2 moesten pakken of voeren of van de glijbaan, want dat gebeurt ook wel eens. Als ze echter met zijn 2-en zijn, dan worden ze de boeboe’s genoemd. Waar dat vandaan komt, mag de goeie God weten.

IMG_20171210_140607

Bijna dood ervaringen

We hadden eigenlijk verwacht dat Sven – die weken lang heeft gezeurd om hamsters en cavia’s – na een paar dagen weer uitgekeken zou zijn. Maar niets is minder waar. We zijn net terug van vakantie en hij moest bijna huilen van verdriet als hij over de cavia’s nadacht. De stand-in verzorgers werden om de paar dagen gebeld om te zien hoe het met ze ging. En het eerste wat Sven elke dag doet (tussen half 6 en half 7 als hij springlevend wakker is), is de cavia’s pakken. Deze beesten hebben op zeker net als katten 9 levens. De eerste dag dacht Sven dat ze even in een speelgoedhuisje konden spelen en toen zat een van die beestjes (ik denk van bruintje) zijn pootje tussen het deurtje. Ineens zag ik overal bloed en zag ik dat er dus een stukje van zijn poot af was. Verder zijn ze al meerdere keren gevallen, of Sven ging even bijna op ze zitten. Ze zijn buiten van glijbanen geweest, hebben ze op trampoline’s meegesprongen (Sven vergeet dan even dat hij ze vastheeft) of belanden ze niet in hun kooi, maar net erbuiten. En de hele buurt (ook visite bij opa’s en oma’s) kennen ze boeboe’s inmiddels, mogen ze onbeperkt vasthouden en aaien en komen regelmatig even langs bij ons thuis.

IMG_20180711_065706

Kortom: het is nog gezelliger en dynamischer geworden in huize Tuip met de cavia’s Svenna en Tessie, of bruintje en witje, of de boeboe’s.