Antwoordservice van een Personal Assistent

Ik las het boek ‘4 hour workweek’ vorige zomer. Eén van de dingen die de schrijver tipte was om een personal assistent en een antwoordservice te nemen. Mensen die een hoge effectiviteit willen bereiken, moeten namelijk stoppen met alle eenvoudige dingen die iemand in India ook zou kunnen doen.

De schrijver had zelf iemand in Vietnam of Maleisië zitten die alle eenvoudige klusjes deed. De boodschappen (online), afspraken maken tot zelfs een telefonische antwoordservice. Dit deed dan niet een engelssprekende mevrouw, maar gewoon een Nederlander die geëmigreerd was naar het buitenland.

Je ziet dat bedrijven die een antwoordservice bieden steeds meer in opkomst zijn. Eén van de bedrijven waar ik kennis mee gemaakt heb en waar ik ook fijne ervaringen mee heb, is Businesssquare uit Purmerend. Deze mensen weten exact wat er voor nodig is om een bedrijf op te zetten en proberen elke stap daarbinnen ook te optimaliseren. Voor een antwoordservice hoef je dus ook niet naar India, maar kun je dicht bij huis blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *