Mijn broer Tom Tuip liet tijdens ons trouwfeest zien niet veel te verschillen met één van Tom Tuiponze favoriete songwriters Loudon Wainwright III.  Sarah had al een paar maanden duidelijk gemaakt dat ze toch wel een optreden verwachtte. Zelf verwachtte ik van de Old Wild Rover zelf (mijn vader) ook wel een nummertje. Aldus geschiedde met een onverwacht nummertje en dito fotopresentatie…

Pictures Loudon Wainwright

Tom had namelijk een lied gekozen van één van de eerste albums van Loudon. Een ontzettend mooi liedje, maar dat was nog niet genoeg. Toen hij op Youtube de clip keek, vond hij dat bij het lied ‘Pictures’ toch ook wel een aantal foto’s hoorden. Gevolg was alleen dat de sfeer omsloeg naar een emotionele bende. De één verschool zich onder te tafel, de ander begon te bellen maar een aantal lieten ook gewoon lekker hun emoties de vrije loop.

Foto’s van vroeger

Bij mij sloegen de foto’s ook in als een bom. Ik heb zelf eigenlijk niet zo vaak foto’s van vroeger bekeken. Toen de foto’s nu 1 voor 1 voorbij kwamen van verschillende leeftijden en verschillende settings, brak ik. Mooie momenten die natuurlijk ook vastgelegd zijn.

Bekijk hier de video Tom Tuip die Pictures speelt van Loudon Wainwright III

The Wild Rover

Daarna kwam mijn vader ook ten tonele. Alsof hij nooit is gestopt met spelen gaven zijn rauwe stembanden een show weg. Als laatste nummer speelden ze The Wild Rover van The Dubliners. Een mooie start van een mooie avond. Daarover in een ander berichtje meer.

Bekijk hier het lied dat mijn vader en Tom samen speelden. (volgt later)