Mijn broer Tom Tuip en ik zijn van jongs af aan ontzettend fanatiek, met name in sport. De wil om te winnen is groot. Zo groot dat ik zelf tot mijn 12e absoluut niet tegen mijn verlies kon. Dus moest ik zo min mogelijk verliezen. En dat gold helemaal als er tennis, voetbal of andere sporten op het programma stonden tegen Tom. Tom ging daar nog iets verder in…

Tennis op Center Parcs 1990 en op vakantie in Turkije 2004

Dit weekend kreeg ik weer een flashback van momenten uit het verleden. In de afgelopen 2 jaar heb ik 2x getennist met mijn broer Tom Tuip. Allebei voelden we de spanning van het graag willen winnen. Tom was al 2 jaar lid van de tennisvereniging en sloeg in de zomer regelmatig een balletje. Nooit had ik meer getennist, omdat er altijd alleen maar gehandbald werd. De enige tactiek die ik kon gebruiken, was om alle ballen terug te brengen het veld in, dus heel defensief. Ik kon ook niet anders, want techniek heb ik nog steeds niet. Tom won allebei de keren de eerste set met 6-1. Maar toen ik eenmaal gewend was, begon Tom steeds meer fouten te maken en ik steeds meer ballen terug te brengen. Allebei de keren won ik met 2-1 in sets. Beide keren sloeg Tom zijn tennisracket helemaal kapot.

Weekendje vakantiepark in Gelderland

Anno augustus 2010 weer eens een weekend weg met de familie. We gaan jeu de boules spelen op het grasveld naast ons huisje en ja hoor. Gelijk komt dat gevoel weer opzetten. Pa Tuip doet ook mee, dat verhult nog enigszins de onderhuidse spanningen. Tom komt ruim voor (17 tom, 11 pa en 9 dick) en lijkt op een makkelijke overwinning af te stevenen, maar dan keert het tij plotseling. Ik scoor punt na punt en ook pa maakt punten en bij 18 dick, 17 tom en 14 pa) gooit Tom de jeu de boules zo hard in de grond dat we allemaal in de lach schieten.

De opluchting is groot als hij toch wint en ‘berusting’ bij mij en pa. Maar het gevoel om erg graag de beste te willen zijn en de controle over je zelf helemaal te verliezen blijft frappant! De dag erna doen we het nog eens dunnetjes over, maar dan op een echte professionele baan. De rollen zijn (gelukkig) duidelijk omgedraaid nu en ik win dick! We zitten dit weekend dus op een vakantiepark in Gelderland genaamd Landal Heihaas in Putten. Een heerlijk rustig familieweekend met spellen, zwemplezier, lekker eten en gewoon even niks.