Het is alweer een tijdje geleden, maar toch even met plezier terugkijken op die mooie dag in januari. We wilden niet per sé origineel trouwen, maar wel op een manier die bij ons past. Uiteindelijk was het op zondag 30 januari zover. Een sportieve receptie waar 60 gasten van te voren hebben gesport. Daarna een onofficiële ceremonie met een nepambtenaar die ons erg goed kent en vervolgens een gezellig samenzijn met zo’n 100 personen in een sportkantine. En de dag erna voor het echhie in de trouwzaal. Gewoon een normale dag, maar wel een hele bijzondere…

Gezellige sfeer in sporthal

Sport verbroedert en 60 mensen bij elkaar met trainingskleding aan geeft direct een leuke ontspannen sfeer. De gasten die elkaar niet kennen zien elkaar al en hebben al dan niet lichamelijk contact. We hebben bowls, twister, goalbal (sport voor visueel gehandicapten) en voetbal gespeeld in anderhalf uur tijd. De gasten konden daarna douchen in de sporthal of naar huis aangezien de meeste toch uit Volendam kwamen.

Ambtenaar van de burgerlijke stand een goede bekende

De ambtenaar van de burgerlijke stand doet altijd zijn uiterste best om het verhaal zo goed mogelijk te houden, maar wij hadden het liefste iemand die ons écht goed kende. We vonden ‘de verlosser’ in de persoon van Fred de Boer, een neef van Saar. Hij combineerde ludiekheid met toch een serieuze ondertoon en deed dat op een weergaloze manier. Tussendoor was er een muzikaal intermezzo van Tom Tuip en Dick Tuip senior. Bekijk de foto’s en oordeel zelf.

Ongedwongen genieten

In de feestelijk versierde kantine werd er daarna lekker bijgepraat, kwamen er diverse wensjes voorbij van vrienden en familie en wat muzikale optredens. Lees en kijk hier ook naar het optreden van Tom Tuip III en Dick Tuip Wild Rover en een fotopresentatie van de bruidegom.

De kroon op ons feest: catering van party cateraar de Buffetkoning

Ik had party cateraar de Buffetkoning uit Volendam gevraagd om de hapjes en een klein buffet te verzorgen. We wilden de gasten niet ineens overladen met veel eten, maar over de hele avond wel veel lekkers aanbieden. Dit begon met luxe hapjes en amuseglaasjes waar onze gasten van konden snoepen. Daarna een carpaccio en rijst met biefstuk in zwarte bonensaus. Geen grote porties, maar als flinke hap tussendoor. Alles werd LIVE klaar gemaakt op een grote gedekte tafel zodat de gasten konden zien wat het volgende hapje was. Op het eind werden er grote schalen met haring, zalm en paling klaargemaakt die de gasten vrij konden pakken, samen met een klein buffet met satéstokken, stokbrood met kruidenboter en salades. De meeste reacties tijdens en na het feest gingen echt over het eten!

Bekijk hier een foto album van de dag