Dit verhaal moet verteld worden en je moet deze video zien, zeker als je houdt van een elevator pitch en wat gezond Amerikaans opportunisme en groot denken. Elke keer als ik deze video zie, kan ik niet stoppen met lachen. Waarschijnlijk komt het omdat ik er zelf bij was en is het voor anderen helemaal niet grappig. Maar misschien zeggen we over een paar jaar wel dat de nieuwe Jeff Bezos is ontdekt en dat wij erbij waren!

ISSA Show in Texas

Dag 1 van onze 7 daagse reis naar Dallas (Texas) verliep op zijn Amerikaans en we hebben er direct met volle teugen van genoten, ondanks de jetlag (na 35 uur wakker achter elkaar sliep ik 3,5 uur, not nice). Allereerst: Uber vind ik nog steeds een uitvinding! Uber is overal in de stad en bracht ons van het hotel naar het conferentiecentrum waar we een driedaagse schoonmaakbeurs bijwoonden met FacilityApps. Vooral om de markt daar te verkennen. Als we ooit echt groot willen worden, dan moeten we ook in Amerika actief zijn. Eens kijken hoe ver ze daar zijn…

 

Screenshot_20181029-092629

Uber chauffeur en CEO

Een van de vele voordelen van Uber is dat je ziet wie de chauffeur is en daar staan vaak wat opvallende zaken tussen. In dit geval stond er bij dat onze Uber chauffeur CEO was van een softwarebedrijf, Cymatrax genaamd. Dat wekte mijn interesse, want ik ben ook ´CEO van een softwarebedrijf´. FF als mannen onder elkaar een gesprekje :). Wel dacht ik direct: waarom is hij ook Uber chauffeur (en ik niet)? Maar goed, de interesse was gewekt en ik stelde de vraag: wat doet jouw software precies? Amerikanen kennende kunnen ze pitchen en presenteren als de beste.

In een split second kon ik mijn telefoon aanzetten en toen kwam deze elevator pitch (vanaf 55 seconden tot het einde wordt hij echt goed, dus luister even goed):

 

Na deze week heb ik overigens mijn eigen pitch drastisch aangepast. Ons minimale doel is nu de wereld. Maar liever willen we ook in de ruimte zorgen dat de schoonmaaktaken in Space Shuttle van Elon Musk worden afgevinkt met behulp van apps van FacilityApps.