Wat ben ik trots dat ik tussen deze ‘leaders’ mag staan! Allemaal besprenkeld met de visie van Johan, allen die hebben gevoeld wat Johan in zich meebracht, samen met diegene die met hem de Cruyff Academy vorm hebben gegeven in de afgelopen 20 jaar.

cruyff-academy-blogserie

Dit is een mooie blogserie geworden met allemaal unieke verhalen. Super mooi gemaakt door Dick Scholten en collega’s. Ze hebben het toch voor elkaar gekregen dat ik me nog steeds 100% onderdeel voel van de Cruyff familie, en hier ook regelmatig nog aan terugdenk of bij stilsta.

Van Johan Cruyff University naar SearchUser, FacilityApps en H20 esports

Negentien jaar geleden alweer startte ik zelf met mijn opleiding aan de Johan Cruyff University. Heel bewust koos ik voor sportmarketing (niet alleen vanwege het feit dat ik topsport kon combineren met mijn studie). Ik ben daar verliefd geworden op het vak. En daar heb ik geleerd dat als je sport kunt vermarkten, je alles kunt vermarkten. Sport is en blijft echter uniek. Zelf heb ik uitstapjes gemaakt in de wereld van creative tech en startups (online marketing en app development) buiten de sport. Nu ben ik erg blij om met H20 esports weer terug in te sport te komen.

Volgende 20 jaar

Ik zal dan ook vol trots de volgende 20 jaar de visie van Johan uitdragen en tot uiting laten komen in een nieuwe generatie die er nu aankomt. Want de virtuele wereld en de sportwereld zullen steeds vaker gaan kruisen. Hybride sports zijn al ontstaan. Traditionele sporten moeten mee, anders zijn ze straks niet meer relevant. Ik ben dan ook blij en trots om die beweging van dichtbij mee te mogen maken en hoop dat we de principes van Johan Cruyff ook kunnen toepassen in esports.

Studenten van toen leiden nu de sportsector, zoals Johan dat wilde: “Niemand kan de belangen van de sport beter dienen dan iemand met het hart van een sporter”

Lees hier meer: http://bit.ly/2lT4r4k

#CruyffLegacy #20jaar